Ciolacu: “Nu susțin ca toate pensiile din România să fie majorate la fel. Ne-am dezice de echitate”

0
14

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că nu va susține o majorare a pensiilor “pentru toată” lumea în același mod, întrucât echitatea socială a fi și mai mult debalansată în sistemul de pensii din România.

„Eu nu pot să susțin că toate pensiile din România trebuie mărite la fel. Cred că ne-am dezice cu toții de echitatea socială și de faptul că noi suntem un partid social-democrat. Nu poate să îmi explice nimeni și nici dumneavoastră cred că nu puteți explica oamenilor, când vă opresc pe stradă și spun că au o pensie de 1.800 de lei, și noi o să le-o mărim cu 250 de lei, cum vor reuși acești oameni să treacă această iarnă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților susține că pensiile trebuie majorate diferențiat, în funcție de veniturile fiecăruia.

„Stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar care reprezintă 15 miliarde de lei, și în această anvelopă venim și mărim diferențiat, în funcție de venituri. Mi se pare foarte corect, pentru că în momente de criză, în momente speciale, nu trebuie să rămânem captivi ai unui șanț sau ai unui cerc restrâns și să avem aceeași abordare ca și când n-ar fi trei crize suprapuse”, a continuat el.

„Noi trebuie să fim coerenți și eficienți la o situație reală. Noi nu putem să facem abstracție de ce se întâmplă în Ucraina, de criza energetică, de o eventuală recesiune tehnică. Noi trebuie să ne adaptăm și cred că asta așteaptă românii de la noi”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a pledat pentru majorarea pensiilor în funcție de venituri și susține că „nu mai există cotă unică niciunde, există în Rusia”.

„Nu mai există cotă unică niciunde, există în Rusia. În restul țărilor dezvoltate, există alt sistem de impozitare. Nu cunosc în acest moment care mai este cota unică în România. Este evident că trebuie să ne implicăm. Se schimbă ideologia. Cine nu își dă seama de acest lucru… se schimbă nuanțele social-democrate, se schimbă lumea”, a mai spus liderul social-democraților, potrivit B1TV.

Vezi articolul original Ciolacu: “Nu susțin ca toate pensiile din România să fie majorate la fel. Ne-am dezice de echitate”ExpressPress