Ciolacu: Nu poţi să ceri să ai, economic, o competitivitate ca a Germaniei când tu ai preţul la energie mai mare decât în Germania. Noi ne omoram singuri industria

0
15

”Proiectele au rămas la secretariatul general al Guvernului, la domnul Marian Neacşu, care are discuţii pentru legislaţia secundară cu producătorii, cu distribuitorii, cu furnizorii, cu absolut toată lumea în acest moment. Din punctul meu de vedere, nu poţi să ceri să ai, economic, o competitivitate ca a Germaniei când tu ai preţul la energie mai mare decât în Germania. Noi ne omoram singuri industria”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3. 

 

El spune că şi-ar fi dorit ca o cantitate mai mare de energie să fi fost deja contractată pentru anul următor. 

 

Liderul PSD este de părere că noile reglementări din domeniul preţurilor la energia electrică vor duce la ieftinire a produselor alimentare şi la scădere a inflaţiei anul viitor. 

 

Ciolacu a reafirmat că nu este „un fan” al ministrului Energiei, Virgil Popescu, iar întrebat fiind dacă a renunţat la „gândul” că ar putea fi schimbat din funcţie ministrul Energiei, a răspuns: „o să vorbim la rotaţie”