„Împreună cu domnul prim-ministru şi preşedinte al PNL, domnul Nicolae Ciucă, o să ieşim împreună şi o să explicăm ce adăugiri avem la actualul program de guvernare, ce constatări, că anumite lucruri nu se pot realiza. Repet, s-a dus vremea campaniei electorale, oamenii aşteaptă lucruri concrete şi vom veni împreună. Avem o linie roşie şi eu şi domnul Nicolae Ciucă credem că în zona industriei alimentare şi industriei materialelor de construcţii statul român trebuie să intervină şi să reducem deficitul de balanţă comercială”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat vineri la Piteşti, ce înseamnă un program de guvernare bazat pe „patriotism economic” cum îşi doreşte PSD.

Preşedintele social-democraţilor a făcut referire la investiţiile în infrastructură şi a spus că 90% din bitumul folosit de constructori este importat.

„Avem cele mai mari investiţii. Poate nimeni nu se aştepta ca Sorin Grindeanu să semneze atâtea contracte şi să fie o explozie, mai ales în infrastructura critică. Este normal ca statul acum să intervină. Vă dau un singur exemplu: bitum. Trebuie să găsim soluţii. Aproape 90% din bitumul folosit de către constructorii din România este importat, trebuie să intervenim în acest domeniu”, a completat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a vorbit, vineri la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Argeş, despre faptul că în noul program de guvernare va exista ceea ce PSD numeşte „patriotismul economic”.

„Se tot discută cu ce programe vine PSD când se va face rotaţia guvernamentală. Doamnelor şi domnilor, venim cu patriotismul economic. Avem obligaţia ca în această perioadă nu foarte uşoară să apărăm populaţia şi companiile româneşti prin programe. Am identificat deja două domenii – industria alimentară şi industria materialelor de construcţii – două domenii deficitare ale României. Trebuie să venim cu programe de susţinere, acceptate categoric şi de către Comisia Europeană, de dezvoltare a domeniilor esenţiale ale României”, a precizat preşedintele PSD.