Ciolacu: Avem o anvelopă pentru o mărire de 15% a pensiilor

0
16

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că punctul de pensie va fi majorat „la toată lumea la fel” și că liderii coaliției vor anunța săptămâna viitoare forma finală a inițiativei.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu vrea să lămurim foarte clar (…), și aseară am avut o discuție cu domnul prim-ministru destul de lungă pe, cum e și normal, construcția bugetului pe anul viitor. Avem o anvelopă pentru o mărire de 15%.

Repet, eu nu pot fi de acord ca în acest moment să se mărească la toată lumea cu 15%.

Se va mări, categoric, la toată lumea la fel punctul de pensie, nu știu dacă va fi 6, va fi 12, cert că trebuie să oprim anumite sume pe care să le direcționăm categoriilor defavorizate, pentru că așa e nu numai creștinește, așa se face în orice economie. Asta așteaptă oamenii de la o intervenție a statului”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Deciziile se vor lua în Coaliție săptămâna viitoare

„Mai mult ca sigur, săptămâna viitoare, împreună cu domnul prim-ministru și cu domnul președinte Kelemen Hunor vom veni și vom anunța cu exactitate cum se face.

Sunt scenarii de lucru. Mă bucur că și Partidul Național Liberal are scenarii de lucru – și noi avem scenariile noastre de lucru. În acest moment, ne așezăm la masă și vom lua decizia. Cu certitudine anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire la toată lumea de 15% la pensie.

Iertați-mă, nu pot să fiu de acord să măresc la fel pensia de 1.200 de lei cu o pensie specială de peste 20.000.

Nu pot să fiu de acord ca unul să ia 180 de lei și altcineva să ia, în aceste momente, 2.000 de lei. Este total incorect!”, a adăugat Marcel Ciolacu. „Și atunci, în această anvelopă, se vor menține voucherele, tot pachetul social de anul acesta, se vor menține și pe anul viitor, este evident, din cauza inflației, trebuie să venim și cu alte pachete pe zona socială – și aici domnul ministru de la fonduri a găsit resursele ca și din fonduri europene să venim cu aceste pachete sociale – astfel încât să creăm un echilibru corect în societatea românească”, a mai spus el.

Vezi articolul original Ciolacu: Avem o anvelopă pentru o mărire de 15% a pensiilorExpressPress