Sursă foto: stiridecluj.ro

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat că licitația pentru primul tronson al Centurii Metropolitane va fi lansată în luna ianuarie 2023. El a explicat că acest tronson va conecta Clujul cu Spitalul Regional de Urgență, care încă nu a fost licitat.

Tarcea a menționat că proiectul este foarte așteptat și a fost unul dificil de realizat, necesitând cinci ani de muncă aproape în fiecare zi.

Primarul Clujului, Emil Boc, declara în 22 decembrie 2022 că a primit finanțare pentru Centura Metropolitana si primul tronson va fi licitat in prima parte a anului 2023.

Primul tronson mic va fi scos la licitație chiar în luna ianuarie, care vizează accesul la Spitalul Regional de Urgență. Trebuie finalizat înaintea spitalului, după care și celelalte tronsoane vor fi scoase la licitație. CE a aprobat varianta finală a programului de transport iar Centura Metropolitană apare ca proiect finanțat. Avem finanțarea asigurată prevăzută în programul de transport aprobat de CE, un miliard de euro în prima etapă și 400 de milioane de euro în a doua etapă.

Lucrurile nu se fac pentru mâine sau poimâine, ci se fac pentru sute de ani înainte. Puteam să nu facem nimic, să spunem că nu e treaba noastră ci a Guvernului. Alte primării asta fac, să facă Guvernul. Noi din 2017 am insistat să facem noi. Am preluat noi, am făcut documentația, ne-am asociat și acum suntem în faza în care scoatem primul tronson la licitație”, a ținut să menționeze primarul Clujului, la Napoca FM.

Primul tronson va începe din Florești și va ajunge în Apahida. Într-o fază ulterioară, se va face și tronsonul Gilău (autostrada Transilvania) – Florești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.