Noi amenințări asupra Chișinăului au fost formulate luni de către puterea de la Moscova. Maia Sandu a fost amenințată de senatorul rus Andrei Klimov cu ”repetarea scenariului ucrainean”.

Noi amenințări lansate de ruși la adresa Maiei Sandu

Potrivit lui, președintele R. Moldova riscă să repete ”politica sinucigașă” a liderului ucrainean Volodimir Zelenski, scrie deschide.md.

”Această doamnă are 50 de ani. Înseamnă că a trăit în URSS până la 20 de ani. Ar trebui să cunosc istoria noastră comună și că nu ar trebui să încreadă Occidentului soarta poporului său. Acei membri NATO pro-americani care chiar acum au nevoie de mai multă carne de tun pentru a ”se război cu Rusia pe câmpul de luptă”.

Populația ucraineană scade tot mai mult cu fiecare zi, datorită grijei lui Biden și a europoizilor care îl slujesc. Iar economia sa, cândva cea mai înfloritoare din URSS, este în ruine, datorită conducătorilor săi din NATO. Chiar este Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington, încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina vecină precum Poroșenko și Zelenski?!” a scris Klimov pe canalul său de Telegram.

Senatorul rus s-a întrebat retoric dacă Maia Sandu vrea să facă din R. Moldova o provincie a României, pe care a numit-o ”cea mai înapoiată țară din NATO”.

La final, el a notat că ”problemele” Ucrainei au început după ”lovitura de stat” pro-occidentală din 2014, urmată de renunțarea la neutralitate și de cursul de integrare în blocul militar ”anti-rus” NATO.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întrebată despre o eventuală aderare la NATO, într-un interviu pentru Politico, și a declarat că țara încă își analizează următorii pași, precum și dacă ar fi necesară o revizuire a constituției pentru o astfel de inițiativă.

Maia Sandu, întrebată de Politico despre o eventuală aderare a Republicii Moldova la NATO

Invazia Rusiei în Ucraina determină Republica Moldova să se întrebe dacă nu cumva ar trebui să renunțe la neutralitatea sa consacrată prin constituție și să se alăture unei alianțe mai mari, spun jurnaliștii de la Politico, care au întrebat-o pe Maia Sandu despre o eventuală aderare la NATO.