Cele două fetiţe răpite din Braşov au fost găsite. Unde le-a ținut ascunse bărbatul

0
13

Cele două fetiţe de 10 şi 12 ani, din Braşov, care au fost răpite de un bărbat care le-a invitat la grătar, au fost găsite. Oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Cele două fetiţe de 10 şi 12 ani, din Braşov, răpite seara trecută după ce mama le-a lăsat să meargă la un grătar cu un bărbat de 42 de ani, au fost găsite. Acesta le-a ținut ascunse pe Valea Călugărească din judeţul Prahova.

„Cele două minore au fost identificate și depistate pe raza județului Prahova. De asemenea, bărbatul în vârstă de 42 ani, bănuit de săvârșirea faptei se află în custodia polițiștilor, acesta urmând a fi condus la audieri în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. Cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Cu privire la aspectele constatate au fost informați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Gabriela (12 ani) şi Elena (10 ani), au fost luate de acasă, seara trecută, în jurul orei 19.00, din localitatea Vama Buzăului din judeţul Braşov. Cele două fetiţe au plecat de acasă împreună cu Constantin Zapan (42 de ani), prieten cu iubitul mamei fetiţelor, care le-a invitat la un grătar. Mama tinerelor le-a lăsat să meargă la petrecere, dar cu condiția să se întoarcă la ora 21.00, lucru care nu s-a întâmplat. Poliţiştii au activat sistemul Alertă Răpire Copil și au început că le caute, potrivit A3.

Fetițe ademenite la grătar

„La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10.25, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la dispariția a două minore, respectiv REPEDE GABRIELA-MIHAELA, în vârstă de 12 ani și GECSO ELENA-ANDREEA, în vârstă de 10 ani.

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00.

Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat polițiștii. S-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză.

Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând verificări, în vederea depistării minorelor”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Vezi articolul original Cele două fetiţe răpite din Braşov au fost găsite. Unde le-a ținut ascunse bărbatulExpressPress