Cătălin Scărlătescu a devenit celebru datorită emisiunilor culinare din care a făcut parte. A devenit unul dintre cei mai îndrăgiți chefi, dar mulți dintre fanii lui nu știu cu ce s-a ocupat bucătarul înainte de a deveni celebru.

Cătălin Scărlătescu și-a dat seama că este pasionat de bucărătie la vârsta de 16 ani. Cheful a decis să nu mai meargă atât de des la școală și a ales să își urmeze pasiunea pentru a-și construi o carieră. În plus, celebrul bucătătar nu a promovat nici examenul de bacalaureat. În ciuda acestor lucruri, el are o mare experiență în bucătărie și se bucură de un mare succes în prezent.

Primul loc de muncă al lui  Cătălin Scărlătescu a fost de curier la un hotel de pe litoralul românesc. La doi ani distanță a început să se ocupe de manipularea mărfii și de curățenie. Ulterior, el a intrat în bucătărie unde a curățat legume. Cheful a decis să plece pe mare, pe un vapor cargo. El a fost stewart pe acea navă. După această experiență, bucătarul a mers în Germania unde a început să lucreze într-un renumit restaurant.

Scărlătescu s-a întors în țară după mai mulți ani petrecuți în străinătate. El a devenit bucătarul șef al restaurantului Angels. Bucătarul a fost și manager executiv la Museum și copartener la restaurantul „Il Gabero Rosso”. În cele din urmă, cheful și-a deschis propriul restaurant în București. Cariera sa în televiziune a început la ProTV alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cei trei au fost jurați la o emisiune culinară.

Cătălin Scărlătescu, la America Express

Cătălin Scărlătescu nu a participat doar la emisiuni culinare, cheful este unul dintre concurenții de a „America Express”. Bucătarul face echipă cu iubita sa Doina Teodoru. Bărbatul și-a surprins fanii când a anunțat că a aceptat provocarea de a pleca în una dintre cele mai mari aventuri din viața sa. Scărlătescu și partenera sa au trecut și prin momente tensionate de-a lungul competiției

„Eu, în mod normal, nu mă cert. În momentul în care nu-mi convine ceva, tac. Intru într-o tăcere ciudată și, dacă lucrurile degenerează, întorc spatele și plec. Dar în America unde să plec?! Așa că pot spune că a fost extraordinar faptul că a trebuit să stăm împreună și am fost obligați de împrejurări să nu ne certăm atât de tare. Asta ne-a ajutat, de fapt, să mergem înainte.”, a declarat Cătălin Scărlătescu, notează Cancan.ro.