Comisarii de la Protecția Consumatorilor au efectuat, vineri, o serie de controale la două cămine de bătrâni din Cluj, unde au găsit mai multe nereguli. Aceștia au dat amenzi în valoare de 120.000 de lei și trei avertismente, după ce au găsit mizerie în bucătărie, lenjerii de pat neschimbate și mucegai, scrie ziarul local Monitorul de Cluj.

Comisarii au descins la două asociații, Asociația Casa Hermina, cu puncte de lucru în localitățile Dezmir și Gilău și Asociația St. Johan, din Cluj-Napoca.

În urma verificărilor comisarii au găsit mucegai  în bucătărie, rugină, igrasie și produse depozitate în frigidere murdare. Totodată, în camere comisarii au găsit lenjerii de pat și saltele neconforme, neigienizate, cu pete

„Comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat  4  amenzi contravenționale în cuantum de 120.000 lei și 3 avertismente. Totodată, au fost dispuse măsurile  complementare de: oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 3.500 de lei și oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, a celor 3 unități”, au transmis reprezentanții CJPC Cluj.

Până la remedierea problemelor, hrana vârstnicilor va fi asigurată în regim de catering.