Pentru mulți dintre cei din județul Cluj, Cabana Blăjoaia este asociată cu numeroase amintiri. După câțiva ani de abandon, cabana își reia activitatea. A fost preluată de către Universitatea Babeș-Bolyai și, după renovare, va funcționa ca bază de practică pentru studenți.

Cabana Blăjoaia, reprezenta cea mai căutată tabără din judeţul Cluj, datorită în special peisajelor mirifice oferite de zona de munte a Parcului Natural Apuseni, dar și focurilor de tabără din zonă. După o istorie posdecembristă tumultoasă, în care cabana a fost plimbată prin mâinile mai multor proprietari care nu au investit mai nimic acolo, i-a surâs norocul și a ajuns în proprietatea Universitatea Babeş-Bolyai. Acesția și-au propus să-i dea o nouă viaţă, să o repare, extindă și modernizeze astfel încât să corespundă cerinţelor actuale și își doresc să o transforme într-o baza de practică studențească. Au reușit, prin îndemânarea unei echipe de achitecți talentați, să păstreze farmecul de odinioară al acesteia, să armonizeze extinderile sub forma unui concept unitar și, cred că cel mai important, au făcut asta cu respect pentru integrarea cladirii în peisajul minunat local, rezultând un obiect cu o arhitectură de calitate care face cinste renumelui si prestigiului beneficiarului, a declarat Claudiu Salanță, arhitect șef al Clujului.

Echipa de proiect este compusă din arhitectul Alexandru Mociran în calitate de șef de proiect, alături de arhitecții stagiați Cristina Colis și Monica Elisei, precum și de practicantul Mark Costin. De asemenea, arhitectul Cezar Cimpeanu este responsabil cu vizualizarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.