Budăi afirmă că joi va fi ultima reuniune a Consiliului Naţional Tripartit în care se va discuta despre propunerea privind majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei

0
15

” Noutatea este, aici, că acest salariu minim de 3,000 de lei va fi nefiscalizat din această sumă, Guvernul vine şi el în sprijinul oamenilor de afaceri şi suma de 200 de lei nu va fi fiscalizată. Aceşti 200 de lei fiind nepurtător de niciun fel de taxă”, a declarat Budai, marţi seară, la România TV.

 

Ministrul a menţionat că joi, la ora 14:30, la Guvern va avea loc ultimul Consiliu Naţional Tripartit în care se va discuta despre propunerea privind majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei de la 2.550 de lei.  

 

El a susţinut, de asemenea, că ”conştientizează şi mediul privat şi e de acord şi ştie şi e de acord că trebuie o majorare a salariului minim”. 

 

Marius Budăi a precizat că, în cazul muncitorilor din construcţii, PSD susţine o majorarea a salariului la 4.000 de lei. 

 

Budăi a adăugat că, atunci când într-o economie creşte salariul minim, în mod ”normal”, şi celelalte salarii din economie cresc.