”Există vulnerabilităţi, economia României are vulnerabilităţi care o situează printre cele mai riscante economii în dezvoltare. Noi reuşim să avem şi părţi bune şi părţi mai puţin bune, trebuie să facem o distincţie, responsabil pentru părţile proaste este statul, Guvernul, iar meritul pentru părţile bune nu e al statului ci al sectorului privat”, a afirmat profesorul.

Bogdan Glăvan a arătat că au venit 10 miliarde de euro, anul trecut, capital străin.

El a arătat că România are una dintre cele mai mari inflaţii industriale din Europa şi a precizat că ultimele date ale Eurostat arată că avem cel mai mare deficit bugetar ajustat, în trimestrul trei. 

Potrivit lui Bogdan Glăvan, problemele ţin şi de o birocraţie împăvărătoare şi un sistem financiar care nu este deloc incluziv. 

”Noi trăim într-o economie care subperformează şi aşa, perntru că la intrările masive de capital (..) dacă peste tine vine o asemenea avalanşă de bani şi tu reuşeşti să o transformi doar în 3% sau 4% creştere economică, anual, înseamnă că tu de fapt risipeşti bani, cea mai mare parte a banilor se duce pe consum”,  a mai explicat profesorul.