Sursă foto: stiridecluj.ro

Primarul Emil Boc a anunțat din nou că va propune instalarea de radare fixe în Cluj-Napoca. El a declarat că va discuta cu Ministerul de resort și cu Asociația Municipiilor din România despre posibilitatea de a instala aceste radare în zone bine determinate, prin hotărâre de Consiliu Local.

Scopul ar fi de a reduce viteza din trafic, de a crește siguranța și de a elimina posibilitatea „liniuțelor” (înțeles ca ilegalități) care se mai fac pe diverse artere. Discuțiile despre instalarea radarelor fixe sunt vechi, dar până acum nu au fost implementate din cauza că nu sunt legale. În 2020 a fost instalat un radar pe Dorobanților, dar nu au fost emise amenzi, acesta fiind doar în test.

Radarul de pe Dorobanților este amplasat la al doilea semafor din direcția de deplasare dinspre Teatrul Național. Discuțiile privind instalarea de radare fixe în Cluj-Napoca durează de câțiva ani, dar implementarea lor avansează încet.

O zonă unde s-a cerut insistent instalarea unui radar fix este varianta Zorilor – Mănăștur. Acum 15 ani existau radare fixe pe DN1, între Cluj-Napoca și Turda, dar au fost declarate neconstituționale pentru că erau administrate de o firmă privată. Primarul Emil Boc afirmă că cere reintroducerea radarelor, chiar dacă aceasta este o lege nepopulară, dar totuși necesară pentru a asigura siguranța și a limita viteza pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.