Sursă foto: cluj24.ro

Primarul Emil Boc a declarat că proiectul de amenajare a parcului Iuliu Prodan și crearea de spații pietonale în zonă, care trebuia finanțat prin programul de bugetare participativă, este inclus în bugetul orașului pentru acest an.

El a precizat că există o înțelegere cu USAMV, proprietarul parcului, și a avut o întâlnire cu rectorul universității, care a acceptat extinderea zonei parcului și deschiderea mai multor modalități de mobilitate, fără a afecta activitățile universității.

Primarul Emil Boc a anunțat că va schimba radical modul de transport în Zorilor prin introducerea de autobuze și piste de biciclete care vor lega străzile Dima și Pasteur de centru. El a menționat că lucrează la conectarea zonei Pasteur, Gheorghe Dima, Victor Babeș și Hașdeu cu strada Mărginașă pentru a oferi o mobilitate mai bună în această zonă.

Primarul a anunțat că a declanșat procedura pentru organizarea unui concurs de soluții care va viza două aspecte: introducerea transportului public și crearea de piste de biciclete în această zonă.

El a menționat că acest proiect este important deoarece anul acesta strada Mărginașă va fi finalizată și se dorește crearea unei legături către centru astfel încât oamenii din Dima sau Pasteur să nu mai fie nevoiți să meargă în vârful cartierului Zorilor, ci să ajungă la Casa de Cultură a Studenților cu transport public și piste de biciclete.

El a subliniat că este un proiect de anvergură și se va analiza întregul areal, și a asigurat că va schimba radical modul de transport pentru Zorilor, unde el locuiește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.