Consilierul local Anca Ciubăncan și Angela Sacaliș, secretarul formațiuniii politice, care s-au luat la bătaie în sediul partidului, au fost excluse din PSD, a anunțat președintele filialei din Cluj-Napoca, Ovidiu Săcară, la România TV.

„Cele două au fost exluse din partid, duminică seară. Nu putem tolera ca așa ceva să se petreacă în curtea sediului partidului”, a precizat Ovidiu Săcară, președinte PSD Cluj-Napoca, care a caracterizat bătaia dintre cele două ca fiind „un eveniment exploziv, de câteva zeci de secunde”.

Scandalul a pornit vineri seara, după ce Anca Ciubăncan le-a reproșat mai multor colege că fumează în sediul partidului, iar acest lucru este ilegal.

Ea a precizat că Angela Sacaliș a înjurat-o și a lovit-o cu picioarele în burtă, motiv pentru care a și ajuns secția UPU a Spitalului Județean Cluj-Napoca, cu o rană la cap și coaste rupte.

Duminică, Sacaliș Angela Sacaliş a anunţat, pe Facebook, că s-a ales cu piciorul rupt după incident și că, de fapt, Anca Ciubăncan a provocat totul: „A fost un scandal în care eu m-am ales cu piciorul în ghips şi cu imaginea pătată, dar nu a fost provocat de mine sau de tinerele domnişoare ale căror nume au apărut peste tot în presă”.

Din informațiile pe care le am eu, primul atacator a fost doamna Ciubăncan. Decizia de a le exclude din partid e îndependentă de ancheta poliției. Lăsăm organele penale să-și facă treaba,

Ovidiu Săcară, președinte PSD Cluj-Napoca.

Martore și ele în incident, Evelina Milea, președinte interimar TSD, și Luiza Neagu, consilieră la cabinetul parlamentarului Vasile Dîncu, au primit un ultim avertisment.

„Cele două tinere au asistat involuntar și au avut în întârziere în reacții, ca să spun așa. Nu au recționat cum ar fi trebuit”, a precizat Ovidiu Săcară.

Bătăușele din PSD Cluj, excluse din partid. Alte două membre au primit avertisment
Ovidiu Săcară, președinte PSD Cluj-Napoca. Foto: Facebiook

Poliţia a fost sesizată de una dintre femeile implicate în scandal și a deschis un dosar penal.