Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (S.M.U.R.D.) va primi peste 200.000 de lei în vederea acordării a două mese pe zi, pentru zece persoane care efectuează acțiuni de urgență.

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre privind alocarea de la bugetul local, a sumei de 255.000 lei către Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pentru sprijinirea activității Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (S.M.U.R.D.), constând în acordarea a două mese/zi (prânz și cină), pentru 10 persoane.

Municipalitatea argumentează că este necesară finanțarea din prima lună a anului pentru desfășurarea în condiții optime a acestui serviciu medical de urgență atât de important pentru comunitatea clujeană.

Nu este pentru prima dată când municipalitatea are în vedere acest serviciu medical de urgență. Spre exemplu, anul trecut au fost acordați 120.000 lei.

SMURD Cluj are peste 25 de ani marcați de numeroase intervenții, de emoție și devotament.

Conform site-ului serviciului, tot personalul ce activează în cadrul SMURD este supus periodic unor testări, participă la simulări de cazuri, primind o educație medicală continuă pentru menținerea nivelului înalt de performanță.

Activitatea pe care o desfășoară SMURD creează o legătură specială în echipaj, membrii acestuia fiind împreună în cele mai grele momente, unde fiecare secundă contează, luptând cot la cot pentru același scop.