Alerta cu bombă la zborul Cluj-Napoca – Luton (Londra) a fost făcută duminică dimineață, 23 iulie, în jurul orei 5.45. După verificări, Avionul Wizz Air care trebuia să decoleze la ora 6.15 a primit permisiunea să plece la ora 9.54, a relatat Ziua de Cluj.

„O persoană a semnalat telefonic la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj o amenințare privind siguranța și securitatea pasagerilor pentru zborul companiei aeriene Wizz Air, care urma să efectueze o cursă pe ruta Cluj-Napoca – Luton. La bordul avionului care urma să decoleze la ora 6.15 se aflau 149 de pasageri și echipajul de cabină”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Imediat a fost activat planul de urgență și au fost demarate verificări. „Am sesizat Poliția și DIICOT care desfășoară cercetări pentru depistarea apelantului”, a spus directorul aeroportului, David Ciceo, pentru Cluj24.

În urma verificărilor făcute de echipele pirotehnice ale SRI, alerta s-a dovedit falsă, iar pasagerii au fost reîmbarcați și aeronava Wizz Air a decolat în siguranță la ora 9:54.