Categorii
Externe

Atac nocturn la Odesa: morţi, răniţi şi clădiri distruse

Trei persoane au decedat, iar cel puţin 13 au fost rănite în noaptea de 14 iunie în urma atacului cu rachete ruseşti asupra oraşului Odesa.Totodată, au fost distruse un centru de afaceri, mai multe clădiri, inclusiv rezidenţiale.Potrivit comandamentului operațional „Sud” din Ucraina, noaptea armata rusă a lansat patru rachete „Calibr” asupra oraşului Odesa. Lovitura a fost dată de pe o navă care se afla pe Marea Neagră.Victime şi clădiri distruse
În urma luptei aeriene, un centru de afaceri, o instituție de învățământ, un complex rezidențial, unități de catering și mai multe magazine din centrul orașului au fost avariate. Potrivit datelor preliminare, șase persoane care se aflau în centrul oraşului au fost rănite.O rachetă a nimerit în depozitul unuia dintre lanțurile de magazine de vânzare cu amănuntul, distrugând 1000 de metri pătraţi din imobil şi provocând incendierea a altor 400 de metri pătraţi.„Trei angajați ai depozitului au fost uciși, șapte au fost răniți. Salvatorii mai caută sub dărâmituri . S-ar putea să fie oameni sub ele”, se arată într-un comunicat al comandamentului operațional „Sud” .După cum a precizat serviciul de presă al Direcției Principale a Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Odesa, o mașină a luat foc în parcarea de lângă centrul de afaceri distrus.Potrivit Administrației Militare Regionale Odesa, conform informațiilor preliminare, 2 rachete au fost doborâte de forțele de apărare aeriană. „În legătură cu activitatea echipelor de anchetă, o parte din traficul de-a lungul bulevardei Şevcenko este temporar blocată – de la bulevardul Gagarin până la strada Pirogovskaya”, ia informat Administrația Militară Regională Odesa.Atacul asupra Odesei, pregătit de marţiÎn ajunul atacului, pe Marea Neagră două au fost observate două nave port-rachete rusești, echipate cu 16 rachete „Calibru”. Noaptea, un submarin echipat cu rachete „Calibru” a fost conectat la navele Federației Ruse.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.