Astăzi a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Institutului de Cercetare în Inteligența Artificială al Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), primul de acest gen din România! Construcția, în valoare de aproximativ 88 de milioane de lei, fără TVA, este finanțată din veniturile proprii ale universității și, posibil, din fonduri europene. Rectorul UTCN a menționat că marile companii sunt deja interesate de acest proiect unic.

Termenul de finalizare a construcției este de 18 luni. Institutul va avea o suprafață de 14.000 de metri pătrați și va include 33 de laboratoare, putând găzdui până la 300 de persoane, inclusiv profesori, studenți masteranzi și cercetători. Semnarea contractului pentru începerea lucrărilor de proiectare și execuție a avut loc în luna septembrie a anului trecut.

Valoarea totală a contractului, cu TVA inclus, este de 105.095.830 de lei, iar acesta a fost atribuit în urma unei licitații publice către Asocierea Kész Construcții România SRL (lider) – SDC Proiect SRL (asociat).

Investiția totală va depăși 105 milioane de lei! Clădirea dedicată Laboratoarelor de Cercetare în Inteligența Artificială va fi amplasată în campusul universitar de pe strada Observator și va acoperi o suprafață de 2.028 metri pătrați. Acest edificiu, cu o suprafață totală de 13.850 de metri pătrați, va include 30 de laboratoare, 15 săli suport, săli de conferințe și spații colaborative, toate fiind echipate cu cele mai avansate facilități de cercetare, echipamente de înaltă performanță și infrastructură IT de ultimă generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.