Pe 20 mai 2024, încep lucrările la „Centrul rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice” de pe strada Calea Baciului nr. 18.

Suprafața construită a viitorului imobil este de 1410 metri pătrați, iar cea a terenului este de 4082 metri pătrați. Clădirea existentă de pe Calea Baciului nr. 18, care a găzduit Școala generală cu clasele I-VIII nr. 9 până în 2010, va fi extinsă, propunându-se un regim de înălțime de S + P + 2E, unde se vor amenaja unități de cazare, cabinete de recuperare și fizioterapie, sală de mese, birouri administrative, bucătărie, bibliotecă etc. Capacitatea căminului va fi de aproximativ 70 de persoane, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, fiind propusă amenajarea a 42 de camere.

În ceea ce privește curtea căminului pentru vârstnici, se vor amenaja zone de relaxare cu mobilier urban modern și zone de fitness, locuri de parcare (inclusiv pentru persoanele cu dizabilități) atât la parter, cât și în subsolul clădirii. Proiectul include și plantarea de noi arbori și arbuști, utilizarea de panouri fotovoltaice pentru energie verde, amenajarea de locuri de parcare pentru biciclete, iluminat modern interior și exterior cu tehnologie LED.

Durata estimată pentru realizarea lucrărilor este de 24 de luni de la semnarea ordinului de începere. Valoarea achiziției pentru proiectare și execuție este de 35 de milioane de lei, inclusiv TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.