Sursă foto: zcj.ro

Arhitectul şef al Clujului, Claudiu Salanță, a recomandat recent satul Rogojel din comuna Săcuieu ca obiectiv turistic, aflat la numai câțiva pași de Cluj-Napoca. El a apreciat arhitectura rurală specifică montană din această zonă, care face adevărate minuni, precum și Biserica Sfânta Treime, un monument istoric clasat construit în perioada 1832-1836, construit din zid și atipic pentru zonele montane.

Drumurile din zonă sunt și ele construite într-un mod care poate aduce dezvoltare în zona rurală. Salanță l-a felicitat pe primarul comunei, dl. Cuc Gheorghe, pentru tot ceea ce face pentru comunitate.

Din decembrie 2022, comuna Săcuieu a devenit o stațiune turistică de interes local. El a recomandat turiștilor să viziteze și pensiunea Poiana Vladesei.

Cunoscătorii spun că ar merita o mai bună promovare pentru „gemenii Sequoia”, o destinație prea puțin promovată din Săcuieu. Ei recomandă arhitectului clujean să dezvolte un sistem de indicatoare pentru a găsi arborele Sequoia, care este situat la poalele masivului Vlădeasa, la 80 km de Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.