Administrația Națională de Meterologie ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele zile. Va ploua în cele mai multe regiuni din țară, dar temperaturile vor rămâne ridicate pentru a doua jumătate a lunii ianuarie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an. Vor fi abateri față de temperaturile medii anuale chiar și de 15 grade. Mercurul din termometre se va situa între 10 și 22 de grade Celsius. Și minimele acestei săptămâni vor fi ridicate, temperaturile se vor încadra între două și 12 grade Celsius.

Vor fi înnorări și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș,Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei, nordul Moldovei, local în Muntenia și izolat în restul teritoriului. Meteorologii au anunțat că la altutidinile de peste 1.500 de metri vor fi precipitații mixte. În unele zone cantitățile de precipitații vor depăși 30 de l/mp, iar în zonele de munte vor fi peste 50 de l/mp. Vântul va sufla cu putere la munte. Vor fi intensificări și înregiunile vestice și în sud-est.

ANM a informat că vremea va fi destul de caldă și în București în următoarele zile. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius, iar minima va fi de 10 grade Celsius. Cerul va fi înnorat și vor fi și condiții de ploaie. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…45 km/h.

Cum va fi vremea joi

Valorile termice vor fi în scădere joi în vestul și nordul țării. Vremea se va menține caldă în celelalte regiuni, iar maximele se vor încadra între opt și 21 de grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, ele se vor situa între un grad și 10 grade Celsius. Meteorologii au transmis că cerul va fi înnorat și va ploua pe arii restrânse. Cele mai mari cantități de precipitații se vor acumula în zonele de munte. Aversele vor fi însoțite și de descărcări electrice.

Cerul va fi variabil în restul țării, iar ploile își vor face simțită prezența doar izolat. Va ninge la munte în timpul nopții. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, dar și în zona de sud-est. Vremea din Capitală va fi plăcută. Vor fi condiții de ceață și averse slabe pe parcursul zilei. Minima zilei va fi șapte grade Celsius, iar maxima de 20 de grade.

Prognoza meteo pentru ziua de vineri

Temperaturile scad și în ziua de vineri, dar va fi mai cald decât în mod normal în sud-estul țării. Cerul va fi în continuare înnorat și va ploua în toate regiunile țării. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Cantitățile de apă vor fi însemnate, iar ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și vor fi intensificări pe crestele Carpaților Meridionali.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de șase grade Celsius. Mercurul din termomentre va urca până la valoarea de 17 grade Celsius în Bărăgan și Dobrogea. Prognoza meteo pentru București arată că valorile termice vor rămâne ridicate pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. Maxima zilei va fi de 16 grade Celsius, iar minima se va situa în jurul valorii de trei grade Celsius.

Cum va fi vremea în weekend

ANM a spus cum va fi vremea și în weekend. Temperaturile continuă să scadă. Maximele vor fi cuprinse între patru și 14 grade Celsius, iar minimele între minus două grade și opt grade Celsius. Cerul va fi în cea mai mare parte noros și va ploua în toată țara. În zonele montane va ninge. În a doua parte a zilei vor fi precipitații mixte la altitudini mare. Vântul va sufla slab și moderat, dar vor fi unele intensificări în sud-est și la munte.

Vremea din București se va menține caldă chiar dacă temperaturile scad. Maxima zilei va fi de 11 grade Celsius în timp ce minimele vor fi cuprinse între cinci și șapte grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Cerul va fi în cea mai mare parte înnorat, potrivit RomâniaTV.