Anca Dragu critică proiectul pensiilor speciale. Într-o intervenția la RFI, senatoarea USR spune că pensiile trebuie plătite ”în funcţie de cât a contribuit fiecare”.

”Proiectul de lege nu rezolvă în nici un fel pensiile speciale. Această reformă a pensiilor speciale nu este numai un angajament în PNRR, ci este o datorie morală față de români, pentru că nu este normal să ai pensii date din burtă, de până la 50.000 de lei pe lună, știți că cea mai mare pensie în România este de 50.359 de lei, conform datelor de la Guvern în luna octombrie și alte pensii, peste un milion de pensii undeva sub 2.000 de lei, aproape de un milion și jumătate de pensii. Proiectul nu rezolvă în nici un fel pensiile speciale, este o cosmetizare pe ici-pe colo la condițiile în care se acordă aceste pensii”, a declarat Dragu.

Senatoarea Anca Dragu atrage atenția că proiectul de lege ar putea fi chiar mai avantajos pentru unele categorii de pensionari speciali.

”Chiar ar putea fi mai avantajos pentru multe categorii de pensionari cu acest regim de pensii speciale, pentru că pot fi alese 12 luni consecutive cele mai bine plătite dintr-o perioadă mai lungă, din mai mulți ani. Până acum, se lua ultimul an. Și atunci, știm bine că există aceste salarii de merit care se pot acorda și dacă cineva a avut, să zicem, acum cinci ani salariu de merit care a însemnat cel puțin 30% mai mult la salariu, poate prin acest proiect de lege să nu se mai raporteze, dacă iese la pensie, la salariul din 2022, ci la acest venit crescut prin salariul de merit de acum cinci ani, să zicem”.

Vezi articolul original Anca Dragu: Proiectul pensiilor speciale nu rezolvă problema de fond – ExpressPress