După divorț, Anamaria Prodan a intrat în politică și a anunțat că are mai multe planuri. Acum, impresara a confirmat că revine în afaceri și fotbal. Mai mult, vedeta a pregătit un proiect uriaș.
După divorțul controversat de Laurențiu Reghecampf, Anamaria Prodan s-a axat pe carieră. Ea nu vrea să aibă parte de reușite doar în politică, ci și în afaceri. Impresara a anunțat că urmează să-și deschidă o academie de fotbal.
„Acesta e un proiect de suflet al meu. Am așteptat ceva timp până am considerat că pot face chestia asta pentru copiii noștri, că pot face o academie într-adevăr profi în sensul adevărat al cuvântului, că pot aduce niște programe pe care cu sfințenie le urmează copiii academiilor mari din lume, celebre, că pot avea niște oameni care lucrează cu drag alături de acești copii, că pot face individualizare cu niște antrenori care într-adevăr ca fotbaliști au fost de un talent uluitor, iar acum la maturitate chiar au o dragoste aparte pentru fotbal și își doresc din suflet să scoată generații de fotbaliști care știu să lovească mingea cum trebuie încă de la nivelul copiilor și juniorilor”, a spus Anamaria Prodan.
Anamaria Prodan schimbă fotbalul românesc
Anamaria Prodan a mai declarat că nu mai acceptă fotbaliști nepregătiți și că va alege cei mai buni jucători. Ea a investit sume uriașe de bani pentru terenuri de calitate, ca în străinătate.
„M-am săturat și eu și noi toți cred să vedem fotbaliști care ajung în Liga 1, mulți dintre ei, care nu știu să stea în teren, care nu știu noțiuni de bază ale fotbalului și atunci ne întrebăm de ce fotbalul românesc redresează. Am hotărât alături de partenerii mei și de cei care s-au alăturat acestui proiect, și le mulțumesc din suflet că au crezut în mine și în ceea ce fac, să facem această academie. În câteva săptămâni va fi totul gata, am hotărât să investim, să facem terenuri calumea unde copiii să nu-și rupă picioarele, genunchii, tendoanele”, mai spune impresara.
Ce reguli vor fi la academia Anamariei Prodan
Mai mult, fosta soție a lui Laurențiu Reghecampf a declarat că părinții micilor fotbaliști nu vor mai avea voie să își urmărească copiii de la gard. Aceasta urmează să pregătească pentru ei un spațiu special amenajat.
„Am hotărât să facem un sistem ca în străinătate unde părinții să nu mai stea la gard, să se enerveze, să mai scoată o înjurătură când copilul greștește, chiar și în timpul meciului sau la antrenament. Ei nu vor avea ce să caute lângă gard, cu mâinile înfipte în gard. Părinții vor sta într-o cafenea unde vor putea vedea antrenamentul pentru că vom muta camere pe teren și vor putea vedea tot antrenamentul din această cafenea unde servesc ceva, beau o cafea și își așteaptă copiii dacă într-adevăr vor să-i aștepte”, mai spune Anamaria Prodan despre academia sa de fotbal, potrivit Spynews.
Academia lui Gică Hagi forțează intrarea în topul celor mai bune 50 de academii din lume
Până când Anamaria Prodan o să reușească să-și îndeplinească visul, Gică Hagi face „legea” în România. Academia condusă de Gică Hagi se apropie de top 50 cele mai profitabile din întreaga lume. Clasamentul a fost realizat de Centrul Internațional de Studii Sportive (CIES) în anul 2022 și au fost analizate date începând cu anul 2015.
Pe primul loc în top se află AS Monaco, academia care a încasat 246 milioane de euro în schimbul a nouă jucători. De menționat este că 73% din această sumă o reprezintă transferul lui Mbappe la PSG.
O altă „pepinieră” cu tradiție se află pe locul doi, mai exact academia celor de la Real Madrid – 236 milioane de euro pe 11 jucători. Podiumul este închis de Olympique Lyon cu 288 de milioane de euro pentru 14 jucători.
În top 50, la coada clasamentului se află Leeds cu 37 de milioane de euro din vânzarea a cinci jucători. Făcând o comparație, academia de la Constanța a lui Gică Hagi a încasat 33 de milioane de euro.
Cei mai reprezentativi fotbaliști vânduți de Academia Gheorghe Hagi:
1,7 milioane de euro pentru Louis Munteanu
1,5 milioane de euro pentru Alexandru Mățan
500.000 de euro pentru Gabi Iancu
4,7 milioane de euro pentru Ianis Hagi
1,8 milioane pentru Denis Drăguș
700.000 de euro pentru Ionuț Vînă
600.000 de euro pentru Bogdan Țîru
2,9 milioane de euro pentru Tudor Băluță
2,3 milioane de euro pentru Alexandru Cicâldău
3 milioane de euro pentru Florinel Coman
2,1 milioane de euro pentru Dragoș Nedelcu
4,8 milioane de euro pentru Răzvan Marin
2 milioane de euro pentru Ianis Hagi
1,5 milioane de euro pentru Florin Tănase
2,5 milioane de euro pentru Cristi Manea
TOTAL: aproximativ 33 de milioane de euro.