Sursă foto: stiridecluj.ro

Miercuri, o adolescentă în vârstă de 14 ani a fost adusă în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj, după ce s-a înecat cu un jeleu la școală. Potrivit medicilor, starea adolescentei este foarte gravă, fiind în comă profundă și având nevoie de susținerea funcțiilor vitale.

La Școala Gimnazială Geaca, în cursul zilei de miercuri, un apel de urgență a fost înregistrat în jurul orei 11:00, solicitând intervenția echipajelor SMURD din Punctul de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și un elicopter SMURD din Punctul Aeromedical Jibou. Echipajele au fost dislocate pentru a acorda primul ajutor și asistența medicală de urgență.

La fața locului, echipajele au găsit adolescenta în stare de inconștiență, întinsă pe o bancă, unde primea manevrele de resuscitare de bază de la medicul de familie din cabinetul medical local și asistenta medicală din școală.

„Fetița este în comă profundă și necesită susținerea funcțiilor vitale. Este internată pe secția de Terapie Intensivă a spitalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii Cluj-Napoca, Dr. Daniela Dreghiciu.

După ce starea de sănătate a fetei s-a stabilizat, ea a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Potrivit medicului Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla, jeleul s-a blocat în trahee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.