Sursă foto: stiridecluj.ro

Primăria Cluj-Napoca își dorește un cartier modern în Sopor, dar oferă un tarif mai mic decât cel oferit de Nicolae Ceaușescu în trecutul trist al țării.

În vederea construirii bulevardelelor, școlilor și altor investiții publice în Sopor, Primăria Cluj-Napoca oferă doar 11 euro pe metru pătrat, ceea ce reprezintă cel puțin 5 ori mai puțin decât prețul pieței.

Regula este să nu ne dați nimic, numai să ne luați”, a declarat un domn pe nume Marcel. ”Veniți să îmi arătați aici stație de metrou, aici că este un pom care crește. Ne dați 54 de lei și ne aruncați din teren”, a fost răspunsul lui Shamil Najim, alt proprietar.

Potrivit media9.ro, un alt locuitor al Clujului a declarat că a achiziționat un teren cu suma de 75.000 de euro, a construit o casă fără autorizație și acum va primi doar 7.000 de euro ca despăgubire în urma exproprierii.

În cadrul Comisiei de Urbanism, arhitecții au propus crearea a 6 „unități de vecinătate”, care vor fi repartizate locuitorilor din cartiere într-un mod similar cu practica din timpul regimului Ceaușescu și care vor asigura accesul la școli sau grădinițe la o distanță de cel mult 400 de metri.

Această idee poate fi benefică numai dacă există școli bune în aceste zone, altfel părinții vor fi dispuși să facă orice efort pentru a-și duce copiii la școlile de prestigiu din centrul orașului. Deși ideea pare promițătoare, ea va fi inutilă fără o colaborare cu Inspectoratul Școlar și un plan bine pus la punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.