Sursă foto: actualdecluj.ro

Administrația locală din Cluj dorește să crească numărul de autovehicule pe care sunt interesată să le caseze prin Programul Național de Casare a Autovehiculelor Uzate, finanțat de către Administrația Fondului de Mediu (AFM). Proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani se pot înscrie în acest program pentru a-și casa autovehiculele în schimbul unui voucher de 3000 de lei, fără a fi obligați să cumpere o mașină nouă. La începutul programului, Primăria din Cluj s-a înscris cu intenția de a casa 200 de mașini, dar programul a fost amânat până în 2023. Acum, autoritățile locale au pus în consultare un proiect de hotărâre pentru a demara programul în Cluj-Napoca, anunțând că vor să caseze 2000 de mașini în acest an, cu o sumă alocată în buget de 6 milioane lei.

Participarea în program este permisă clujenilor care au în proprietate o mașină, microbuz, autoutilitară sau autospecializată mai veche de 15 ani. Condițiile voucherului de 3000 de lei includ înregistrarea mașinii în evidențele fiscale ale Primăriei, vechimea de 15 ani, norma de poluare euro3 sau mai mică și componentele esențiale ale vehiculului. Persoanele interesate trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Cluj-Napoca, să dețină mașina pe numele lor cel puțin 5 ani, să nu aibă obligații restante la Primărie sau către stat și să nu fi fost condamnate pentru infracțiuni împotriva mediului.

Perioada de consultare publică are loc în intervalul 31 ianuarie – 15 februarie 2023 și se poate trimite observații la adresa de email consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni sau la orice primărie de cartier.

Pot participa la acest Program clujenii care dețin în proprietate un autoturism, microbuz, autoutilitară ușoară sau autospecială/autospecializată ușoară cu o vechime mai mare sau egală cu 15 ani. Condițiile pentru acordarea voucherului de 3000 de lei includ înregistrarea mașinii în evidențele fiscale ale Primăriei, vechimea de 15 ani de la anul fabricației, norma de poluare euro3 sau inferioară și componentele esențiale.

Solicitanții trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Cluj-Napoca, să dețină mașina uzată pe numele lor de cel puțin 5 ani, să nu aibă datorii la Primărie sau către bugetul de stat și să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului. După consultare, proiectul va fi discutat și votat în Consiliul Local, după care Primăria va permite înscrierile în program.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.