Valoarea de piaţă a Nvidia a crescut la puţin sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari, la aproximativ 950 de miliarde de dolari, potrivit FactSet.

La închiderea de miercuri a tranzacţiilor, capitalizarea Nvidia era de 755 de miliarde de dolari.

Nvidia ar deveni a cincea companie americană cotată la bursă care valorează în prezent 1.000 de miliarde de dolari.

Apple a creat clubul în 2018, iar Microsoft, Alphabet şi Amazon i s-au alăturat ulterior.

Toţi ochii sunt aţintiţi asupra Nvidia, după ce miercuri seara a estimat vânzări de 11 miliarde de dolari pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2024, invocând cererea pentru procesoarele sale  grafice care alimentează aplicaţiile de inteligenţă artificială precum cele de la Google, Microsoft şi producătorul ChatGPT OpenAI.

Prognoza a impresionat Wall Street şi a transformat efervescenţa AI în rezultate reale.

Clienţii întrec pentru a satisface modele lingvistice mari (LLM) şi cererea generativă bazată pe inteligenţă artificială în toate modalităţile majore”, a adăugat Gill.

”Vedem aproape toate vânturile din trecut în spatele nostru şi ne aşteptăm ca compania să livreze la cererea reală, legată de AI, pe termen scurt.”

Acţiunile companiei crescuseră deja cu 108% în acest an, înainte de sesiunea de joi.

Previziunile şocante de vânzări ale Nvidia, cu peste 50% peste cele 7,15 miliarde de dolari anticipate de analişti pentru trimestrul respectiv, iar catapultat capitalizarea de piaţă aproape peste noapte.

Vivek Arya de la Bank of America a declarat că creşterea perspectivelor pentru trimestrul curentpublicată de Nvidia este cea mai mare pe care firma a văzut-o în acoperirea sa şi că capitalizarea de piaţă a companiei se află pe calea spre ”1.000 de miliarde de dolari şi mai mult”. Arya şi alţi câţiva analişti şi-au majorat joi preţul ţintă pentru acţiunile Nvidia, unul dintre ei văzând o creştere de până la 64% faţă de nivelul în care ai închis miercuri.