Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire pentru investiția „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa 1 a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1: Magistrala I de metrou Cluj”.

”Este un pas necesar pentru demararea efectivă a acestui proiect mult așteptat, care va influența în mod decisiv dezvoltarea viitoare a întregii zone metropolitane Cluj”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Conform proiectului, Magistrala 1 de metrou din Cluj va avea o lungime de 21,3 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran. Etapa 1 a proiectului se va desfășura pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești. Traseul liniei de metrou începe în zona rezidențială din Florești, cu primele stații deservind zonele de locuințe, apoi zonele multifuncționale din jurul viitorului Spital Regional de Urgență și centrului comercial din apropiere. Următoarele stații vor fi pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, deservind cartierul Mănăștur, și vor urma magistrala rutieră vest-est, traversând centrul orașului până în Piața Mărăști. De aici, o linie va continua spre zona industrială Muncii, iar alta va deservi cartierele Gheorgheni și Sopor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.