Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a comunicat că a semnat autorizația de construire pentru demararea lucrărilor la primul segment al centurii metropolitane. Acest proiect este considerat de primar drept „vital pentru comunitate”.

„Modernizarea drumului DN1 de la km 481+500 la km 483+655 (ieșirea din Cluj Napoca până la Spitalul Regional de Urgență) va aduce o serie de îmbunătățiri importante, inclusiv extinderea la trei benzi pe sens, una dedicată transportului public și vehiculelor speciale, precum poliția, salvarea și pompierii.

De asemenea, se vor realiza lucrări impresionante, precum podul peste Valea Gârbăului și pasajele pentru pietoni și accesul la giratoriu.

Proiectul va include și facilități pentru bicicliști și pietoni, cu piste dedicate și trotuare pe ambele părți ale drumului. De asemenea, se va reloca o serie de rețele importante, precum cele de telecomunicații, electrice, gaze naturale și apă și canalizare, pentru a asigura o infrastructură modernă și durabilă”, a declarat Bogdan Pivariu pe o rețea de socializare.

Autoritățile din Florești anunță că, începând cu data de 24.05.2024, vor demara lucrările de relocare a rețelelor între kilometrii 483+280 și 483+655. Această fază este deosebit de importantă pentru pregătirea terenului în vederea modernizării drumului și va implica mutarea rețelelor de gaze naturale, telecomunicații, electricitate și apă canal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.