Inflamația nu este ceva ce poți vedea. Însă, poate să-ți distrugă corpul în tăcere și să te facă să lupți cu unele dintre cele mai grave probleme de sănătate pe care ți le poți imagina, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și chiar cancerul. Răspunsul la inflamație este integrat în corpul uman și este un lucru bun atunci când acționează ca un răspuns acut la invadatorii străini sau la răni. Pe de altă parte, inflamația cronică nu este bună și poate duce la obezitate, boli și moarte timpurie.

Vestea bună este că există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a reduce rapid inflamația răspândită, reducând riscul de boli periculoase și mortale. Atunci când adopti aceste șapte obiceiuri sănătoase, corpul tău îți va mulțumi și vei avea energie sporită, memorie îmbunătățită și pierdere în greutate. Plus multe mai multe efecte pozitive vizibile – ca să nu mai vorbim de protecția pe termen lung împotriva bolilor inflamatorii.

Legume cu frunze verzi

Doar o farfurie de verdeață în fiecare zi poate face o diferență enormă pentru sănătatea ta. Verdețurile gustoase, inclusiv spanac, rucola, salată verde și kale, dau inflamației un pumn dublu. Conțin antioxidanți și compuși bioactivi care reduc inflamația și împiedică radicalii liberi să creeze noi inflamații.

Faceți din somn o prioritate

Lipsa de somn duce la inflamație excesivă și crește riscul de obezitate, diabet, boli de inimă și multe altele. Când adormi, corpul tău face o muncă incredibilă de reparare și întinerire. Șapte sau opt ore de somn de calitate sunt necesare pentru vindecare și, fără el, inflamația nu va fi oprită.Lipsa continuă de somn declanșează inflamația și crește riscul de boli de inimă, diabet, probleme metabolice care duc la obezitate și demență și Alzheimer. Adoptă o rutină de somn sănătoasă, mergi la culcare la aceeași oră în fiecare noapte și trezește-te la aceeași oră zilnic. Scoateți electronicele din dormitor și faceți din spațiul dvs. de dormit un sanctuar pentru odihnă.

Renunță la o ceașcă de cafea și bea un ceai verde

Bei în mod regulat trei sau patru căni de cafea pe zi? Dacă da, înlocuiți cel puțin una dintre aceste căni cu o ceașcă de ceai verde. Frunzele de ceai verde conțin compuși polifenoli care reduc daunele cauzate de radicalii liberi și opresc inflamația. Potrivit cercetărilor, consumul regulat de ceai verde poate reduce riscul de Alzheimer, cancer și afecțiuni articulare. Încercați ceaiul verde fierbinte sau cu lămâie și miere crudă pentru un tratament uimitor de reducere a inflamației!

Nu mai consuma grâu și cereale o perioadă

Grâul și cerealele procesate sunt ieftine, accesibile și peste tot – de la covrigi la pâine, prăjituri, biscuiți și paste – micul dejun rapid, prânzul ușor și cinele rapide sunt posibile cu adăugarea de grâu și cereale. Cu toate acestea, toată această ușurință are un impact dezastruos asupra sănătății și contribuie la obezitate, boli cronice și alergii și sensibilități alimentare.

Sponsored links


Cerealele proinflamatorii includ grâul, ovăzul, porumb, soia și secară. Ingrediente precum amidonul de porumb, amidonul de cartofi, amidonul de orez, boabele de soia și amidonul de tapioca sunt adesea ascunse în alimentele fără gluten și sunt foarte inflamatorii. Făinurile sigure includ făină de migdale, făină de năut, făină de nuci pecan și făină de alune.

Ai grijă de intestinul tău

Atunci când bacteriile dăunătoare din intestin le înving pe cele bune, apare inflamația și se răspândește în corp. Prin urmare, este esențial să hrăniți bacteriile sănătoase din intestin și să eliminați pe cele rele prin eliminarea alimentelor procesate și pline de zahăr. Centrarea dietei în jurul alimentelor integrale, minim procesate și includerea zilnică a unor alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, kombucha, kimchi și varza murată, ajută la reducerea inflamației.

Relaxează-te

Puteți avea cea mai curată alimentație din lume și puteți fi încă afectat de inflamație dacă comutatorul de stres este mereu pornit. Ce instrumente ai pentru a face față stresului din viața ta? Dacă nu ai niciunul – vei suferi de inflamație. Gândiți-vă să folosiți exercițiile fizice, respirație profundă, yoga, jurnal, mini pauze etc… pentru a controla stresul din viața ta. Învață să spui nu, să faci plimbări regulate în natură și să te relaxezi.

Citiți cu atenție etichetele produselor

Ați cumpărat vreodată un produs din magazinul alimentar și ați încercat să citiți lista masivă de ingrediente? Sunt șanse ca multe dintre aceste ingrediente să fie conservanți, coloranți și alte ingrediente comune adăugate pentru a prelungi durata de valabilitate și pentru a face alimentele să arate mai atrăgătoare. Din păcate, aceste ingrediente pot declanșa inflamația sau o pot agrava, mai ales dacă aveți o barieră intestinală slabă. Ca regulă generală, ar trebui să consumați doar cinci ingrediente sau mai puține ingrediente pe care le puteți pronunța și vă sunt familiare.

Sponsored links


Du-ți câinele la plimbare

Exercițiile regulate sunt un lucru bun, iar câinele dvs. are și el nevoie de plimbare. Cercetările arată că a face doar 20 de minute de mișcare zilnic reduce markerii inflamatori ai sângelui și te va face să te simți mai energic și mai fericit.

Nu te mai ascunde de soare

Razele de soare sunt un supliment 100% gratuit pe care nu trebuie să-l ratezi. Un pic de soare zilnic poate reduce numărul de celule activate care acuză inflamația. În plus, timpul petrecut la soare ajută la scăderea tensiunii arteriale și la creșterea fluxului sanguin și a ritmului cardiac, ceea ce este bun pentru sănătatea inimii. Acest lucru se datorează razelor solare care determină eliberarea oxidului nitric stocat în piele. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fii afară la soare fierbinte și arzător toată ziua. Ceea ce funcționează este un pic de soare constant. Ieși afară, de preferință cu cât mai puțină îmbrăcăminte, cel puțin 20 de minute pe zi. Pentru perioade prelungite la soare, purtați protecție solară organică, nechimică.

Inflamația îți poate distruge rapid viața fără ca tu să știi că se întâmplă. Așa că ia măsuri, începând de astăzi, pentru a reduce inflamația, astfel încât să arăți și să te simți cât mai bine!