Sursă foto: stiridecluj.ro

Justiția a acordat despăgubiri în valoare de 300.000 de euro unei familii al cărei membru a decedat din cauza infecțiilor nosocomiale, deși operația la care fusese supus fusese un succes. Pacientul, Deniar Bali, fusese operat de profesorul Ștefan Florian, dar a murit din cauza unei septicemii generalizate provocate de bacteriile din secția de Terapie Intensivă. Sentința nu este definitivă. Această hotărâre vine după 6 ani de lupte în instanțe și reprezintă prima dată când o familie câștigă o astfel de sumă de bani în Cluj-Napoca, în urma pierderii unui membru de familie din cauza infecțiilor nosocomiale multirezistente.

”Acum 6 ani, o doamnă pe nume Anamaria Bali m-a contactat și printre lacrimi de indignare și disperare mi-a povestit cum i-a fost omorât soțul pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, după ce a fost infectat cu mai multe bacterii ucigașe.

L-am cunoscut tot atunci și pe fiul doamnei Bali care rămăsese fără tată, Denair este numele lui, un băiat de 10 ani, absolut minunat, extrem de talentat la muzică, care a rămas fără sprijinul tatălui din cauza unor grave neglijențe ale personalului medico-sanitar de pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj.

Denair are astăzi 16 ani…

I-am încurajat să lupte pentru dreptate!

6 ani a durat ca această familie să-și găsească DREPTATEA în instanțele din România, ADEVĂRUL a fost tot timpul de partea lor”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Acesta a felicitat justiția română. ”Felicitări justiției clujene, un MARE BRAVO celor două judecătoare, Emese Luca și Șoimița Pop care i-au făcut dreptatea lui Denair și mamei lui.

Felicitări și avocatului Dorin Tătaru din Cluj-Napoca care a luptat ca un tigru cu mafia de la Medicină Legală, o luptă inegală.

Sentința de astăzi, deși nu este definitivă, îmi arată pentru PRIMA DATĂ în ultimii 30 de ani, că EXISTĂ SPERANȚĂ.

ASTĂZI S-A FĂCUT DREPTATE PENTRU DENAIR!”, a mai precizat Ungureanu.

Ungureanu i-a acuzat pe cei de la Medicina Legală de abuzuri comise și ”mărturiile mincinoase ale unor medici care s-au dus în instanță și au spus că nu este cauza morții aceste infecții nosocomiale”. De asemenea, și de faptul că nu au reușit să-și facă treaba în mod corespunzător în cazul lui Deniar Bali.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.