Sursă foto: servuscluj.ro

Marți, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și procurorii DIICOT au desfășurat 27 de percheziții în județul Suceava și în municipiul Cluj-Napoca. Scopul acțiunilor a fost să identifice membrii unui grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri de mare risc, traficul de droguri de risc și efectuarea de operațiuni ilegale cu produse ce pot avea efecte psihoactive.

„În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane din municipiul Rădăuți, județul Suceava, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanțele consumatorilor, inclusiv minori, din municipiul Rădăuți și din localitățile limitrofe.
Membrii grupului infracțional ar fi achiziționat substanțele destinate vânzării, atât din străinătate, cât și de la persoane din municipiului Cluj – Napoca. Pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive, respectiv aproximativ 3,5 kilograme în total.

Membrii grupului infracțional ar fi comercializat drogurile și substanțele psihoactive, cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram”, a declarat IGPR.

Pentru această activitate, au fost implicați polițiști din brigăzile de combatere a criminalității organizate Cluj-Napoca și Iași, precum și din inspectoratele de poliție județene Suceava, Bistrița-Năsăud și Cluj, iar sprijinul a fost acordat și de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Direcția Operațiuni Speciale a asigurat suportul de specialitate necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.