Fostul premier israelian, Naftali Bennett, spune că Vladimir Putin i-a promis că nu îl va asasina pe Zelenski. Un analist politic din SUA susține însă că au existat 12 atentate la viața liderului de la Kiev, toate orchestrate de Moscova.Fostul prim-ministru israelian Naftali Bennett a declarat recent, în cadrul unui podcast, că preşedintele rus Vladimir Putin l-a asigurat că nu îl va ucide pe Volodimir Zelenski. Cu toate acestea, un cunoscut analist politic american scrie în cartea sa, publicată luna trecută, că au existat nu mai puțin de 12 tentative de asasinat care l-au vizat pe liderul de la Kiev.
Promisiunea lui Putin
Fostul premier israelian Naftali Bennett a fost primul lider occidental care s-a întâlnit cu Vladimir Putin după invadarea Ucrainei. Întrevederea a avut loc în martie 2022. Politicianul spune că a încercat să negocieze încetarea războiului, dar a cerut si asigurări de la liderul de la Kremlin că Volodimir Zelenski nu va fi ucis. „Tot ce am făcut a fost în coordonare cu SUA, Germania şi Franţa”, a spus Naftali Bennett.Liderul de la Kiev era îngrijorat în ceea ce privește eventualele atentate la viața sa. El l-ar fi sunat pe Naftali Bennett, imediat după vizita acestuia din Rusia. „ M-a întrebat dacă sunt sigur că nu va fi vizat. Şi i-am spus: „Da, 100%, nu te va ucide”, a mai declarat fostul premier israelian, potrivit Mediafax.
Complotul Rusiei
Directorul CIA, Bill Burns, s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski, înainte de invazia Ucrainei pentru a-l avertiza pe liderul de la Kiev că „rușii complotează să-l asasineze“. Această întrevedere este menționată în ultima carte a analistului politic american Chris Whipple în care acesta analizează războiul din Ucraina. Potrivit acestuia, Volodimir Zelenski nu a dorit ca SUA să facă publice îngrijorările, deoarece astfel de avertismente ar fi putut afecta economia țării.
Multe tentativePotrivit lui Chris Whipple, liderul de la Kiev avea „să fie trezit la realitate“ o lună mai târziu când Rusia a atacat Ucraina. De atunci și până acum, ar fi existat nu mai puțin de 12 tentative de asasinat la adresa lui Volodimir Zelenski, toate orchestrate de ruși, mai scrie Chris Whipple. Două dintre ele au fost dejucate în urma informațiilor pe care autoritățile de la Kiev le-au primit de la CIA.„Informațiile au fost atât de detaliate încât au ajutat forțele de securitate ale lui Zelenski să zădărnicească două tentative de asasinat orchestrate de Rusia”, a mai scris Chris Whipple, potrivit Business Insider.