Sursă foto: servuscluj.ro

Guvernul a dat undă verde alocării a peste 111 milioane de lei pentru a moderniza 20 de treceri la nivel cu calea ferată din județul Cluj. Decizia a fost luată joi prin intermediul unei hotărâri de Guvern și are ca obiectiv principal îmbunătățirea siguranței și confortului participanților la trafic.

Potrivit unui comunicat oficial emis de Guvern, finanțarea acestui proiect va proveni din surse diverse, inclusiv fonduri externe nerambursabile aferente Programului de Transport pentru perioada 2021-2027, bugetul de stat prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, veniturile proprii ale Companiei Naționale Căi Ferate CFR SA și alte resurse legale.

„Lucrările de modernizare includ înlocuirea dalelor uzate cu dale elastice din cauciuc, supraveghere video şi sistem de iluminat cu panouri fotovoltaice. Durata de execuţie a investiţiei este de 6 luni”, se precizează în comunicat.

Printr-o decizie suplimentară, Guvernul a dat aprobarea și pentru indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a 20 de treceri la nivel cu calea ferată amplasate în județele Teleorman, Giurgiu, Prahova, Ialomița și Dâmbovița.

„Valoarea totală a investiţiei este de 100 milioane lei, din care 76 milioane lei construcţii-montaj. Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Transport 2021-2027, de la bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, precum şi din alte surse legal constituite. Lucrările de modernizare includ înlocuirea dalelor uzate cu unele elastice, supraveghere video şi sistem de iluminat, cu panouri fotovoltaice. Durata de execuţie a investiţiei este de 12 luni”, se precizează în comunicatul Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.